zaterdag 22 november 2014

Een vreemde ontmoeting


Gisteren, bij valavond... Ik kom de "berg" van Moorsel Dorp opgereden, wanneer ik plots moet stoppen voor een voetganger die de straat wil oversteken. In het licht van mijn koplampen zie ik een man van 65 à 70 jaar. Een zonderling, denk ik onmiddellijk bij mezelf: haveloos gekleed, een oude, door en door versleten fiets bij de hand... 
Bij het oversteken kijkt de man in mijn richting. Een vreemd gevoel bekruipt me. Waar heb ik die man eerder gezien? Een dikke, grijze snor verbergt zijn mond, terwijl fonkelende ogen nog nipt onder zijn ouderwetse pet vandaan komen. De man kijkt me doordringend aan, het geeft me koude rillingen. Zodra hij de straat over is, rijd ik verder, maar kan het niet nalaten nog even in de achteruitkijkspiegel te kijken. Ik zie dat hij aan de overkant is blijven staan en me nog steeds nastaart...
De vraag, wie die man is, blijft aan me knagen...
E.V.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen